Modellen en tools

‘Het leven is als fietsen: om je evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven.’ – Albert Einstein

fietsenOns wordt vaak gevraagd welke modellen wij gebruiken. Omdat wij maatwerk leveren hebben we veel modellen en tools op de plank liggen, waarmee we een eigen ‘receptuur’ bouwen. Om hiervan toch een beeld te bieden, noemen we hieronder een aantal modellen/benaderingen waarmee wij graag ‘fietsen’.

 

RATIONEEL-EMOTIEVE THERAPIE/TRAINING (RET). ‘Het zijn niet de gebeurtenissen in je leven die bepalen hoe je je voelt/gedraagt, maar de manier waarop je tegen die gebeurtenissen aankijkt.’ Door te oefenen met andere gedachten en overtuigingen kun je een andere focus ontwikkelen, nieuwe doelen stellen en ander gedrag uitproberen. Een gevolg is dat het gevoel positiever is: gevoelens van ontreddering, angst, woede, schaamte, minderwaardigheid e.a. worden minder frequent, waardoor daaraan gekoppelde stress vermindert.

VOICE DIALOGUE. Voice Dialogue is gebaseerd op de psychoanalyse van Carl Jung en gaat er van uit dat je als persoon niet uit één maar uit vele ‘ikken’ bestaat, die graag met je aan het stuur zitten. Deze ‘subpersonen’ staan allemaal anders in het leven, hebben op hun eigen manier het beste met je voor en zijn daarbij overtuigd van hun gelijk. Samen vormen ze een innerlijk krachtenveld dat altijd actief, maar meestal onbewust, met je meegaat. Ze beïnvloeden je gedrag, je besluiten, je voor- en afkeuren in allerlei dagelijkse situaties. Om er eens een paar te noemen: de perfectionist, de wereldverbeteraar, het verlegen kind, de succesvolle, de pleaser, de clown, de flierefluiter, de optimist, de harde werker … er zijn er legio te bedenken. Voice Dialogue helpt je ‘ik’ ontwikkelen die daar boven uitstijgt, het Bewuste Ik.

Door te gaan begrijpen welke subpersonen zich in je gaan roeren bij (organisatie)veranderingen (denkbaar zijn de controller, de perfectionist, de professional, de overzicht-bewaarder in onszelf), wat hun zorg is en wat ze spanning geeft, kun je ‘objectiever’ gaan kijken naar je eigen stress (je er niet langer mee identificeren) en bepalen wat je nodig hebt om de balans te houden in turbulente tijden.

COURAGE-TO-CONNECT® METHODIEK. Courage-to-Connect® is een coachings- en leiderschapsmethode die je helpt om in snelle tijd scherp te krijgen wat je doelstellingen zijn, wat je wilt bereiken en wat er moet gebeuren om dat te bereiken. Deze inzichten worden gelijk omgezet in een concreet, realistisch plan van aanpak, waarmee je stap voor stap verder kan. De methode helpt barrières, belemmeringen en angsten te overwinnen, geeft focus en energie om je op het juiste te richten en resultaten te behalen.

Weerstand, bezwaren, belemmeringen e.d. worden in deze methodiek puur beschouwd als uitingen van de spanning, van de energie die juist inherent is aan het veranderingsproces. Die energie hoort erbij, is zelfs nodig om uit je comfortzone te komen en hoeft daarom niet geanalyseerd of geëlimineerd te worden. Mits op het juiste moment gebruikt, vormt de ervaren spanning juist de springplank naar de doelen of het succes dat je wilt bereiken. Angst (b.v. om te falen) wordt onder ogen gezien zonder er te veel waarde aan te hechten of er een oordeel over te vellen.

Meer over deze methodiek kunt u lezen in het artikel ‘Zien, de kern van succesvol leiderschap’, geschreven door Jeannette de Keijzer. http://www.tvoo.nl/actueel/35

MINDFULNESS EN OMGAAN MET STRESS. Vaak schieten we als reactie op stress in vaste patronen. We doen er nog een schepje bovenop, we versnellen, om daarmee de situatie te hanteren. Of we hebben de neiging de stresssignalen uit de weg te gaan, willen het niet weten en zoeken afleiding. Nog één: we blokkeren, voelen weerstand, misschien zelf apathie. Zo volgt de ene automatische reactie op de andere en komen we in een chronische spiraal van toenemende stress terecht. Stress gaat namelijk niet weg omdat wij niet willen dat het er is; verzet tegen stress maakt het alleen maar erger.

Mindfulness biedt een andere manier van met stress omgaan: een bewuste reactie. Die begint bij stilstaan bij en toelaten van wat er op het moment van stress in je huist: gevoelens, gedachten, behoeftes. Dit ‘op-de-plaats-rust’ maakt dat stresshormonen de kans krijgen wat af te nemen met als gevolg dat je voelen en denken verheldert. Vervolgens kun je veel beter kunt kiezen wat op dat moment het beste voor je is: iets oplossen, iets doen, iets veranderen of juist laten, afleiding zoeken.

Mindfulness is een beproefde methode voor stressreductie. Dit wordt onderbouwd met al meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek. Inzichten en oefeningen uit Mindfulness zijn praktisch inzetbaar en effectief in zowel training als personal coaching.

CIRKELS VAN INVLOED EN BETROKKENHEID. Dit instrument van Steven Covey gaat ervan uit dat binnen de vele zaken in ons leven, die ons bezighouden, onderscheid gemaakt kan worden tussen de thema´s waar we wél en waar we géén invloed op hebben. Een ingezette organisatieverandering, bijvoorbeeld, is voor medewerkers een gegeven dat ze niet kunnen veranderen. Blijf je je daar tegen verzetten, dan kost je dat veel energie en stress. Waar je als medeweker echter wél invloed op hebt, is je eigen ontwikkeling en functioneren in die veranderingen. Door focus op en investering in datgene wat je wel kunt veranderen – bijvoorbeeld kansen voor carrièrestap – krijg je juist mee energie.

Werken met de Cirkels van Invloed en Betrokkenheid in veranderingsprocessen helpt zo medewerkers bewust te maken van hun eigen mogelijkheden en stimuleert ze verantwoordelijkheid te nemen voor die zaken, waarvan ze minder stress en meer energie krijgen.

Voorbeelden van tools

Het BalansPP1140760anorama©

 

 

 

menukaartafbeeldingDe Stressmenukaart©

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s