Onze visie

untitled-1259078-mOrganisaties staan nooit stil. Innovaties, nieuwe doelen, reorganisaties, efficiencyslagen in een veranderende wereld die duurzamer moet. Genoeg te doen dus om met elkaar te bereiken!

Hoe uitdagend ook, veel werknemers ervaren tegelijkertijd toenemende werkdruk, onzekerheid over (de invulling) van hun positie en een veranderende sfeer en cultuur op de werkvloer.

Uiteindelijk komt het bij het realiseren van organisatieveranderingen en -doelen aan op de mensen: het gaat om draagvlak (ik wil), maar óók om draagkracht (ik kan). Wij voegen daaraan graag de dimensie ‘vitaliteit’ toe. Een organisatie in beweging heeft vitale medewerkers nodig.

 

uitroeptekenfiguurtjeOnze overtuiging: juìst deze tijden vragen om investeringen in de gezondheid van werknemers. Dit is van cruciaal belang voor het behoud van de ruggengraat van organisaties: hun menselijk kapitaal.

Met Succes door Balans leren werknemers proactief en anders om te gaan met stress op het werk én verantwoordelijk te nemen voor de eigen vitaliteit.

 

Het programma is gestoeld op het wetenschappelijk inzicht dat stress een biochemisch proces is, dat beïnvloed kan worden door: (a) doorbreken van gedrags- en denkpatronen die stress veroorzaken en (b) ontspanning (relaxatietechnieken). Inzicht in oorzaken, gedragsveranderingen en zelfmanagement zijn dan ook de belangrijkste doelen van de training.

Een goede training blijft beklijven. Wij bieden geen bont palet van allerlei persoonlijke tools. De opbouw van ons programma is zo gekozen dat het de deelnemer stap voor stap confronteert met de betekenis van bovengenoemd inzicht, waardoor hij/zij er niet meer aan kan ontsnappen verantwoordelijkheid te gaan nemen voor de eigen balans en ervaren stress .

Deze opbouw versterkt het leerproces, het vasthouden van opgedane inzichten en nieuwe intenties en het later kunnen teruggrijpen op/voor de geest halen van het geleerde.

Lees meer over onze werkwijze en onze voordelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Onze visie

  1. Pingback: Welkom! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s