Training/workshop ‘Minder werkstress met Voice Dialogue’

training voice dialogueWerkstress. Belangrijk om te voorkomen, helaas niet altijd te vermijden.

Heb je inmiddels je eigen stresssignalen leren (h)erkennen, dan ben je al een héle stap verder. Je bent dan in staat op tijd aan de bel te trekken en je werkwijze bij te sturen.

Maar je kunt nog een stap verder gaan. Heb je helder wat de bron van je werkstress is? Waarschijnlijk schieten je gelijk factoren in je werkomgeving te binnen: hoge werkdruk, een reorganisatie, het vertrek van een collega…

Wij stellen je deze vraag: hoe goed ken jij je innerlijke bronnen die werkstress bij je triggeren? En: lukt het je deze te managen?

Voice Dialogue gaat er van uit dat je als persoon niet uit één maar uit vele ‘ikken’ bestaat, die graag achter jouw stuur springen wanneer ze dat nodig achten. Je kent het wel: dat stemmetje in je hoofd dat je aanspoort nog net even door te werken (‘je wilt toch laten zien wat je in je mars hebt?’) of toch maar wél die klus van je collega over te nemen (‘wel zo aardig’).

De Pusher, de Perfectionist, de Professional, de Pleaser, de Harde Werker, de Sterke, de Ambitieuze… Allen interne drivers die graag mee naar het werk gaan. We hebben er allemaal één, twee of meer van in ons repertoire. Ze helpen ons om zaken goed voor elkaar te krijgen. Maar kunnen stress krijgen als de dingen niet naar hun zin gaan, ze zich zorgen maken of wanneer ze de controle dreigen/denken kwijt te raken. Grote kans dat je ongemerkt hun stress eigen maakt tot jouw stress. (Lees hier ons blogartikel over de Pusher of over de Pleaser.)

intradependentie-cover-183x300In onze training/workshop leer je je interne drivers goed kennen, zodat je bewuster met ze kan samenwerken én er voor kan zorgen dat hun spanning niet jouw stress wordt!

Het programma:

  • Hoe werkt voice dialogue? (Hier kun je alvast meer lezen.)
  • Interne drivers ‘in balans’ en ‘uit balans’
  • In gesprek met je innerlijke drivers
  • Je interne drivers managen

Training of workshop? In een trainingsopzet is meer ruimte voor verdieping, ervaren, individuele toespitsing en persoonlijk plan van aanpak. De workshop biedt een uitstekende gelegenheid om (b.v. met je team) kennis te maken met het onderwerp (een introductie); je neemt tips mee om deze (met elkaar) in de praktijk te gaan uit proberen. In overleg leveren wij altijd maatwerk.

Workshop ‘Grip op stress!’ met je team of afdeling gedaan? Dan kan deze module uitstekend een verdiepend vervolg zijn.

Interesse? Neem contact met ons op.