Training ‘Het Nieuwe Prioriteren’

ONTSTIJG DE D(W)RANG VAN ACTIELIJSTJES!

groene-luchtballon_21242305

Je bent al een kei in tijdplanningen, organiseren en lijstjes. Daarmee krijg je veel gedaan. ‘Voilà’, zou je denken. Maar ondanks je talent voor structureren en en timemanagement, voel je je vaker dan je misschien lief is vermoeid, misschien zelfs gespannen, mis je voldoening of het gevoel dat je aan het goede werkt.

Een teken aan de wand dat je planning weliswaar tegemoet komt aan je werkeisen en omgeving, maar nog niet ‘klopt’. Niet alleen figuurlijk, maar vooral letterlijk; als in het vitale kloppen van je hart. ‘Klopt’ je planning, dan is deze ook afgestemd op (congruent met) jouw ritme, jouw energie, jouw behoeften en jouw verbinding met wat belangrijk voor je is. Dat geeft je energie en flow om op een vervullender manier de dingen te doen en je doelen te bereiken.

‘Kloppend’ (tijd)plannen zal in onze maatschappij – met al zijn eisen, toenemende werkdruk en aanhoudende stroom informatie en prikkels – regelmatig een uitdaging blijven. De waan van de dag kan het zien en ervaren van jouw verbinding met ‘waarom je het allemaal doet en waarom zo’ soms vertroebelen. Daarom de luchtballon: als metafoor voor het ontstijgen van de to-do race om vanuit een helder, bewuster perspectief keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

IN DEZE TRAINING

Ontdek je hoe je scherper, intuïtiever en concreter je prioriteiten kunt bepalen. Dat maakt het behalen van je doelen, aangeven van je grenzen en zien wat je nodig hebt een stuk eenvoudiger en vanzelfsprekender. Hierbij draait het niet louter om het ‘verstandig’ organiseren en plannen. Juist je innerlijke kompas krijgt een prominente plek.

Deze benadering wordt ondersteund door recente inzichten uit de psychologie en neurowetenschap. Nieuwe hersenonderzoeken geven verrassende inzichten over de samenwerking en de relatie tussen het zogenaamde ‘boven- en onderbrein’.

 • Het bovenbrein (neocortex) richt zich op redeneren, reflecteren, het vormen van (lange termijn) plannen en de uitvoering ervan. Het is gericht op de buitenwereld.
 • Het onderbrein (hersenstam en limbisch systeem) omvat ons veel grotere onderbewustzijn, onze behoeften, regelt onze emoties en motivatie en is gericht op overleven en het behoeden voor (fysieke en psychische) pijn. Het is gericht op signalen vanuit ons lichaam.

In onze planningen en werkaanpak zijn we vaak uitstekende ‘Bovenbreiners’. De training wil je daarbij meer laten vertrouwen op en gebruik maken van de signalen en het innerlijk weten van het onderbrein. Ratio én emotie, de buiten- én de binnenwereld. Deze integratie vormt het uitgangspunt bij het Nieuwe Prioriteren om je inspiratie, je focus en prioriteiten aan elkaar te verbinden. Zodat het ‘klopt’.

OVER DE OPZET VAN DE TRAINING

Een ééndaagse training, waarin je leert prioriteren met hiervoor bekende tools, verdiept met methoden en inzichten die helpen je boven- en benedenbrein meer simultaan te gebruiken.

appelsInstrumenten:

 • Prioriteitenkwadrant
 • Cirkels van Invloed en Betrokkenheid
 • ‘Moet ik dit nu doen?’
 • BalansPanorama©

Methoden/inzichten voor integratie boven- en benedenbrein

 • Courage-to-Connect® methodiek
 • Innerlijke Drivers (Voice Dialogue)
 • Mindfulness
 • Interne Kompas

Naast de ééndaagse training, kan kennis worden gemaakt met het Nieuwe Prioriteren in een kortere workshop-opzet. Met je collega’s, je afdeling of tijdens een teamdag proeven aan enkele programmaonderdelen.

Interesse? Neem contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Training ‘Het Nieuwe Prioriteren’

 1. Pingback: Welkom! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s